ΑΚΡΥΛΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΧΡΩΜΑΤΑ

περιγραφές  | Εφαρμογές | επιστροφή

2. ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΤΣIΜΕΝΤΟΧΡΩΜΑ

Το ακρυλικό είναι ανθεκτικό χρώμα, εφάμιλλο των άλλων τσιμεντοχρωμάτων και χρησιμοποιείται σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες από μπετόν, αρτιφισιέλ, μαρμαροκονίες αμιαντοτσιμέντου και γενικά σε όλες τις οικοδομικές επιφάνειες.

Εκτός από τις καινούριες, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σε παλιές επιφάνειες που έχουν περαστεί με άλλου τύπου τσιμεντοχρώματα. Ακόμα μπορεί να καλύψει και επιφάνειες που είχαν περαστεί προηγουμένως με πλαστικό, ρελιέφ, ακόμα και με υδρόχρωμα (ασβέστη), αρκεί να ξυστούν καλά και να ασταρωθούν  με αστάρι νεφτιού .Το ακρυλικό υπάρχει συσκευασμένο σε λευκό και σε πολλούς χρωματισμούς. Όμως μπορούμε να το χρωματίσουμε και μόνοι μας.

Το ακρυλικό είναι πλαστικό χρώμα επομένως για λεπτομέρειες χρωματισμού, εφαρμογής και παρατηρήσεων μπορείτε να ανατρέξετε στη δελίδα  «Πλαστικά».

3. ΕΛΑΙΩΔΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΧΡΩΜΑ

Με το υλικό αυτό μπορούμε να περάσουμε καινούριες οικοδομικές επιφάνειες από μπετόν, αρτιφισιέλ, μαρμαροκονίες, αμιαντοτσιμέντο κτλ. ακόμη και παλιές.

Είναι το ισχυρότερο από όλα τα τσιμεντοχρώματα με έντονες μονωτικές ιδιότητες. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο ορισμένοι το χρησιμοποιούν ακόμα και για μονώσεις ταρατσών. Αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Πλένεται και σαπουνίζεται χιλιάδες φορές χωρίς να πάθει καμιά φθορά. Συνιστάται ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες.

Το υλικό αυτό παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα: Όταν μετά από χρόνια, το φρεσκάρουμε, το παλαιό χρώμα διαλύεται" και ανακατεύεται με το καινούριο πετυχαίνοντας τέλεια ομογενοποιήσει παλαιού με νέο υλικό. Αυτό συμβαίνει λόγω των ισχυρών διαλυτών που περιέχει το νέο υλικό.Οι διαλύτες αυτοί όταν έλθουν σε επαφή με το παλαιό υλικό το ρευστοποιούν και πάλι, πραγματοποιώντας την αναγέννηση του. θέλουμε να τονίσουμε πως πρέπει το φρεσκάρισμα να γίνεται πάλι με τσιμεντόχρωμα της ίδιας κατηγορίας.

ΥΛΙΚΑ

Το υλικό αυτό υπάρχει συσκευασμένο σε λευκό και σε ορισμένους χρωματισμούς. Διαλύεται με ειδικούς διαλύτες και σε αναλογίες που μας προτείνουν οι εταιρείες κατασκευής τους.

Με 1 λίτρο χρώματος περνάμε 10-12 τετρ. μέτρα.

ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΦΗΣ ΤΟΙΧΩΝ

Η πρώτη μας δουλεία είναι να ξύσουμε τους τοίχους από τα περιττά τσιμέντα και τα διάφορα περιττά σώματα.

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε όλα τα μερεμέτια χρησιμοποιώντας στόκο PLANIFIX σφιγμένο ως τη μορφή του στόκου με κόλλα πλακιδίων ρευστή.

Μετά με μερεμέτισμα, περνάμε το αστάρωμα από το ίδιο το υλικό αραιωμένο 10-20%.η 182 01 SUPER SPEC Όταν στεγνώσει, φτιάχνουμε στόκο από ίδιο υλικό σφιγμένο με το ίδιο υλικό. Με το στόκο αυτό συμπληρώνουμε τα ψιλοστοκαρίσματα που τυχόν έχουμε αφήσει και περνάμε το δεύτερο ή και τρίτο χέρι αραιωμένα 5-10%. Το υλικό περνιέται με πινέλο ή κύλινδρο. Μετά την εργασία πλένουμε τα εργαλεία με διαλυτικό και κατόπιν με πλούσια σαπουνάδα.

.

δείτε και αυτά :   Προιόντα   Προτάσεις   Διακοσμητικά   Έξοδος   Το χρυσό χέρι