ΑΣΤΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

περιγραφές  | Εφαρμογές | επιστροφή

ΑΣΤΑΡΙΑ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙ ΤΟΙΧΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

Υπάρχουν πολλά αστάρια προεργασίας. Εμείς θα σας δώσουμε δύο τύπους που είναι και οι πιο συνηθισμένοι. Το αστάρι λαδιού και το αστάρι πλαστικού.

ΑΣΤΑΡΙ ΛΑΔΙΟΥ

Το αστάρι λαδιού είναι ανθεκτικότερο και επιβάλλεται σε εξωτερικούς τοίχους αλλά και σε εσωτερικούς που έχουν προηγηθεί υδροχρώματα. Είναι ακριβότερο υλικό και απαιτεί περισσότερο χρόνο εργασίας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πέρασμα γιατί, αν πέσει σε μωσαϊκά ή μάρμαρα, αφήνει στάμπες (λαδιές). Για να στεγνώσει εντελώς θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο. Οι αναλογίες του ασταριού είναι:

                                 λινέλαιο ...................... 600 γρμ.

                               στεγγωτικό ................... 200 γρμ.

                                 νέφτι.............................200 γρμ.

Αναμειγνύουμε τα υλικά και έχουμε 1 κιλό αστάρι, αρκετό για να καλύψει 8-10 τετραγ. μέτρα.

ΑΣΤΆΡΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

Το αστάρι πλαστικού μας δίνει και αυτό τη δυνατότητα της προεργασίας. Είναι φθηνότερο του λαδιού και περνιέται σχετικά ευκολότερα. Έχει το πλεονέκτημα να στεγνώνει σε 2-3 ώρες ώστε αυθημερόν να περνιέται και το πλαστικό. Είναι άχρωμο και δεν αφήνει λεκέδες στο πάτωμα. Παρ' όλα αυτά δεν μας δίνει την εγγύηση του λαδιού.

Το αστάρι πλαστικού υπάρχει έτοιμο στην αγορά QD-20 Nερού ακρυλικό & απλό και αραιώνεται με νερό σε αναλογία:

1 κιλό αστάρι με 3-4 κιλά νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι λιγότερο νερό γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί στο μείγμα φλοιός (κρούστα) και να χάσει την ιδιότητα του

ΣΤΟΚΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ (ΠΛΑΣΤΙΚΟΣΤΟΚΟΣ)

Ο πλαστικόστοκος είναι υλικό που το φτιάχνουμε εμείς και χρησιμοποιείται στα ψιλοστοκαρίσματα τοίχων που θέλουμε να θάψουμε ή να φρεσκάρουμε με πλαστικό.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι πλαστικό χρώμα, έτοιμο για πέρασμα, στο οποίο προσθέτουμε τσίγκο σκόνη μέχρι να πάρει τη γνωστή μορφή του στόκου. Αν απαιτηθούν μεγάλα στοκαρίσματα, φτιάχνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας πλαστικό χρώμα και γύψο. Αν όμως τα στοκαρίσματα αφορούν εξωτερικούς τοίχους, τότε το μείγμα γίνεται με πλαστικό χρώμα και λευκό τσιμέντο υπάρχουν και στόκους έτοιμους για χρήση ακρυλικούς NOVA-STUC

δείτε και αυτά :   Προιόντα   Προτάσεις   Διακοσμητικά   Έξοδος   Το χρυσό χέρι